Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízöntő
Legjellemzőbb tulajdonságai: a hagyományok és korlátok felrúgása, új utak keresése az élet minden területén. A Vízöntő-jegyűek akkor születnek, amikor a legzordabb az időjárás, ám amikor épp a tetőfokára hág a farsang, mókáznak, alakoskodnak mulatoznak az emberek. Hát csoda-e, hogy a Vízöntő ember is épp ilyen? Komoly, elgondolkodó, a világ jobbításán fáradozó, aki a vidámság álarca mögé rejtőzik, és soha senki nem tudja meg, mire is gondol, mit is érez, mit tervez éppen. Régi megfigyelés, e jegy szülöttei vannak legkevesebben a föld kerekén. Ami pedig nagy kár, mert különleges embertípus, örök újító, "világmegváltó", jobbra törekvő. Igaz, rengeteg különc szokással is megáldotta a természet. Gyűlöli a formaságokat, s ha csak teheti, új utakon jár. Így aztán már messziről kirí a sorból gondolkodásmódja, viselkedése vagy öltözködése miatt. Egy régi asztrológiai könyvben olvasható: "A vízöntő jelleme egyszerre szfinx és csörgősipkás udvari bolond." A merev, gunyoros, rejtelmes mosolyú arc ugyanis csak maszk, ami mögé valódi érzelmeit rejti, az udvaribolond-öltözékkel pedig nemcsak bosszantani akarja környezetét, hanem jelzi azt is, hogy "a bolond mond igazat", és kendőzetlenül elmondja véleményét, lesújtó kritikáját a maradi, földhözragadt, nehezen mozduló világról. A Vízöntő szereti a társaságot, szívesen mókázik, játszik, viccel kifelé, közben lelke mélyén nagyon is komoly dolgok foglalkoztatják., Megrögzött reformer, mindenért rajong, ami új, többnyire az ultramodern irányzat követője. Ez pedig a munkájára, öltözködésére, ízlésére is rányomja bélyegét. Ő az, aki mindig két lépéssel a divatházak kínálata előtt jár, és nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is meghökkentő hatásra törekszik. Elve mindig az: valami olyat kitalálni, ami még nem volt, ami új, ami más.

Ki illik hozzá legjobban?
Az ikrek, de ki tud jönni a mérlegekkel is.
Ki nem illik hozzá?A bak és a szűz.

A Vízöntő színe a lila.
Az önbizalom és a művészi tehetség színe. A Vízöntő szívesen független, ugyanakkor keresi a barátai közelségét. Egyszerre toleráns és tudálékos.
Vonzó: az Ikrek narancsa. Összeköti őket a nyitottság és jó kapcsolatteremtés.
Kedvezőtlen: a lila és az Oroszlán sárgája üti egymást, mert mindketten csodálatra áhítoznak.


Vélemény:Szerintem ez abszolút igaz Gerardra, már ha csak azt nézzük is, hogy mennyit hülyéskedik meg vicceldőik.A cikkben azt nem írják, hogy minden vízöntőben ott van az isteni szikra, szóval szinte kivétel nélkül e jegy szülöttei tehetségesek valamiben.Sok vízöntő énekes van (pl. Shakira) és a történelem legnagyobb alakjai is ebben a jegyben születtek.Piquénél ez a tehetség a fociban mutatkozik meg.